Solutii web personalizate

Dezvoltarea de site-uri web este din ce in ce mai facila, multe dintre procesele presupuse de aceasta fiind deja automatizate. Insa, un bun programator nu se limiteaza la a deprinde abilitatile si cunostintele necesare doar dezvoltarii unui site web. Dezvoltarea si integrarea de aplicatii adiacente site-urilor sau destinate utilizarii pe dispozitivele mobile trebuie sa se gaseasca in paleta de servicii oferite de orice agentie de dezvoltare web care se respecta. Desi implica un volum mare de munca si stapanirea unor cunostinte de programare aprofundate, dezvoltarea de aplicatii mobile este activitatea care ii anima cel mai mult pe programatorii nostri, reprezentand ocazia lor de a-si folosi intregul potential.

Aplicatiile dezvoltate pot fi diverse, de la jocuri bazate pe interfata browser-ului de navigare pe internet, la programe de logistica pentru smartphone-uri si tablete, proiectate pentru a eficientiza activitatile unei companii. In afara de nivelul de dezvoltare al tehnologiei, nu exista limite ale paletei de solutii software pe care le putem dezvolta pentru clientii nostrii.

Pe masura ce navigarea cu ajutorul smartphone-urilor si a tabletelor incepe sa faca parte din ce in ce mai mult din experienta de zi cu zi a utilizatorilor orice site web profesionalĀ  trebuie sa ofere publicului acestuia optiunea de a ii utiliza serviciile folosind aceste dispozitive. Aceasta interactiune poate fi facilitata fie prin dezvoltarea de aplicatii mobile care sa ofere o interfata special proiectata pentru sistemele de operare mobile fie prin implementarea unui design responsive care asigura adaptarea automata a interfetei site-uluiĀ  spre afisare si utilizare ergonomica pe telefon sau tableta.

Dezvoltarea de aplicatii mobile poate fi considerata un serviciu high-end care necesita un numar mare ore de programare si un efort conjugat din partea staff-ului Atelier Web asigurand in schimb o prezenta online absolut impecabila indiferent de conditiile in care utilizatorii aleg sa acceseze serviciile oferite de site. Insa in cazul in care clientii nostrii dispun de un buget limitat putem asigura servicii de implementare de template pe unul dintre CMS-urile populare precum WordPress, Drupal sau OpenCart. Multe dintre template-urile ce pot fi achizitionate pentru un pret rezonabil permit o paleta larga instrumente implementate printre care se numara si optiunea de a utiliza design responsive alaturi de optiuni pentru tot felul de modificari aduse aspectului grafic.

Cere Oferta

Procedura elaborare solutii web personalizate

Ca in toate activitatile, cand dezvoltam aplicatii mobile incepem de la nevoile clientilor nostri, inainte de a ne gandi la cum vor fi programate mecanicile necesare aplicatiei, ne concentram pe experienta pe care vrem sa o livram utilizatorilor acesteia. Daca aplicatia este destinata publicului, echipele de creatie, atat vizuala cat si de continut scris, sunt solicitate pentru a contribui la optimizarea pentru promovare a experientei de utilizare a aplicatiei, cu mentinerea liniilor stilistice delimitate pentru proiect. Daca, spre exemplu, dezvoltam un joc, vom fi atenti ca grafica acestuia sa fie in ton cu identitatea vizuala a clientului, ca elementele de branding sa fie prezente si ca limbajul sa corespunda cu tonul asumat de celelalte instrumente de promovare.

In cazul implementarii de template putem porni de la un site web oferit ca model sau de la un template proiectat pentru implementare pe o platforma de dezvoltare online pe care il configuram conform cerintelor clientilor. Pe langa implementarea design-ului, trebuie sa ne ocupam si de instalarea instrumentelor suplimentare si cu publicarea site-ului.

Serviciile de programare, pot consuma un numar mare de ore si necesita un proces laborios de finisare si curatare a codului dezvoltat. Aceasta se face in paralel cu o activitate de testare profesionista, orientata pe detalii, desfasurata de testeri ce cunosc, in principiu, care sunt punctele slabe si cele puternice ale aplicatiilor si ce actiuni au cel mai mare potential de a genera erori.

Cere Oferta

Costuri solutii web personalizate

Datorita diversitatii de solutii ce pot fi devoltate si a complexitatii variabile a acestora, costul unei aplicatii poate fi stabilit numai in urma unei analize de proiect in urma careia se stabileste timpul necesar programarii. Pentru implementare de template, ce dureaza in general cateva ore, costurile rareori depasesc 100 de euro. Pentru o aplicatie complexa ce necesita efort conjugat depus pe parcursul catorva zile de staff-ul Atelier web preturile pot ajunge la cateva mii de euro.

Tarifele pentru aplicatiile dezoltate pornesc de la numarul de ore de programare necesare pentru scrierea acestora, pretul unei ore de programare fiind de 20 de euro.

Cere Oferta