Realizare site de prezentare

In mediul online, realizarea site-ului de prezentare, este la fel de necesara precum este amenajarea un sediu. Indiferent de strategia de promovare folosita sau de activitatile desfasurate, oricare companie, institutie sau initiativa are nevoie de un spatiu central pentru a-si defini si prezenta activitatea si pentru a facilita comunicarea cu publicul.

Atunci cand soliciti servicii de promovare de la un dezvoltator web, o proportie consistenta din eforturile acestuia se vor canaliza in directia generarii de interes pentru site-ul companiei. Daca nu este vorba despre un magazin sau un portal, acel site va fi cel mai probabil un site de prezentare. La prima vedere, functia unui site de prezentare pare simpla, sa informeze potentialii clienti sau colaboratori despre activitatile desfasurate de detinatorul site-ului. Din pacate, in prea multe situatii, functia site-ului de prezentare nu ajunge sa fie indeplinita in totalitate, cauzele variind de la slaba calitate a continutului gazduit pana la hibe de design.

Cresterea accelerata a accesibilitatii la publicare online face ca realizarea unui site simplu sa fie oarecum la indemana pentru oricine, multi ajungand sa creada ca isi pot crea singuri un site web nepretentios pentru a economisi pretul pentru webdesign. Aceasta impresie poate fi adevarata in unele cazuri, dar noi credem ca aportul unor profesionisti in domeniu face diferenta dintre o brosura electronica anosta si o fundatie solida a identitatii clientului in mediul online. La Atelier Web, am implementat o serie de principii de functionare care sa ne garanteze, in primul rand noua, ca site-urile de prezentare produse se pliaza nu numai pe nevoile clientilor, dar si pe standardele de calitate folosite in realizarea de site-uri.

Cere Oferta

Realizare portal web

Un portal web este un site destinat agregarii unui volum mare de continut, axat pe o anumita tematica, sau construit in jurul unui brand. Site-ul unei televiziuni este un bun exemplu de portal, el reuneste materialele produse de respectiva agentie de presa si faciliteaza obtinerea de feedback din partea publicului, imbogatind experienta oferita de programele TV. Un site destinat unui anumit tip de hobby, care contine o vasta paleta de informatii despre respectiva activitate, poate, de asemenea, sa intre in categoria de portal web.

Marea provocare in realizarea unui site din categoria portalurilor web este sa il faci accesibil unui numar foarte mare de colaboratori, fara ca actiunile acestora sa genereze erori. Spre exemplu, in cadrul site-ului unui trust de presa, fiecare jurnalist trebuie sa aibe acces la publicarea articolelor, iar aparitia acestora pe site trebuie sa se desfasoare automatizat si fara a produce erori care sa fie sesizate de public.

Un bun dezvoltator web stie ca, pe langa calitatea continutului, unul dintre factorii care asigura succesul unui portal web este o structura interna robusta, capabila sa medieze interactiunea dintre zecile de colaboratori si miile de vizitatori ai site-ului. Publicarea continutului pe un portal web trebuie sa fie la fel de simpla sub aspect tehnic cat este trimiterea unui email, cu instrumente facile de adaugare a imaginilor si clipurilor video si de aranjare in pagina a tuturor elementelor.

Cere Oferta

Procedura realizare site

Incepem cu definirea identitatii online, raspunzand, alaturi de clientii nostri, la intrebarile Cine sunt? Care este punctul central al activitatii lor? si Cui se adreseaza?. Intelegerea temeinica a raspunsurilor la aceste intrebari ne ajuta sa schitam designul ideal, dar, mai ales, sa identificam modul in care putem condensa esenta activitatii promovate in continutul primei pagini. Urmarim identificarea unei imagini, a unui slogan sau a unui scurt text descriptiv, care, in momentul in care este accesat de publicul tinta, sa ii spuna acestuia cu certitudine ca a ajuns in locul potrivit.

Odata ce ne-am convins ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu atitudinea asumata de client, incercam sa ne cream o viziune despre experienta de navigare pe care trebuie sa o facilitam. Sub aspect estetic, echipa noastra de designeri propune o serie de optiuni in ceea ce priveste aspecte precum culorile, font-urile sau incadrarea in pagina. Este o activitate ce necesita un simt estetic, orientare spre detalii si creativitate, careia incercam sa ne dedicam, fiind constienti de impactul componentei vizuale in comunicarea online. Pe langa aspect, in aceasta etapa trebuie asigurata si functionalitatea, cursivitatea navigarii de la o pagina la alta si implementarea optima a modulelor si aplicatiilor auxiliare pentru realizarea site-ului.

Pasul urmator este delimitarea si crearea continutului. In acest proces, recomandam cu tarie ghidarea dupa principiul “nu povesti, arata!”. Prea multe site-uri de prezentare sunt, in fapt, nimic mai mult decat colectii de texte, deseori lungi si anoste, cosmetizate sporadic prin aruncarea aleatorie pe pagini a catorva imagini. In crearea de continut, tindem mai degraba spre utilizarea textelor concise, optimizate pentru motoarele de cautare si intotdeauna concentrate pe subiectul paginii. Ilustrarea activitatilor promovate este, din punctul nostru de vedere, cheia succesului. Cand vine vorba de imaginile si clipurile video sau audio integrate in site, tendinta este spre selectarea continutului cu cel mai mare grad de reprezentativitate.

Cand ajungem aproape de a finaliza realizarea unui site de prezentare, ne impunem sa rezistam tentatiei de a il lansa doar pentru a ne vedea eforturile fructificate. In schimb petrecem timp pentru consultari suplimentare, pentru a genera feedback si a testa functionalitatea, asigurandu-ne ca site-ul este compatibil cu multitudinea de dispozitive si de browsere ce vor fi folosite pentru accesarea sa.

Cere Oferta

Instrumente realizare site

Cea mai eficenta metoda de realizare a unui site de prezentare este folosirea unui CMS precum WordPress, o platforma accesibila si populara pentru construirea si mentenanta site-urilor de prezentare si a blog-urilor. Echipa noastra de programatori  este insarcinata cu implementarea viziunii designerilor, intr-o tema grafica ce defineste toate detaliile privitoare la aspectul site-ului. Pe langa aspectele vizuale, configurarea unui site construit intr-un CMS necesita si instalarea si modificarea instrumentelor dinamice, precum  formulare de contact, calendare, slideshow-uri sau alte aplicatii destinate imbunatatirii experientei de navigare sau  comunicarii dintre client si publicul acestuia.

Cere Oferta

Preturi webdesign

Preturile de webdesign profesional prin Atelier Web incep de la 399 euro, aceste costuri pot creste in functie de instrumentele si serviciile suplimentare ce pot fi achizitionate pentru asigurarea unei expuneri adecvate a site-ului dezoltat.

Site-urile mai complexe precum portalurile web necesita un efort sustinut si conjugat din partea tuturor departamentelor, astfel pot genera preturi de webdesign mai mari, incepand cu 599 euro.

Cere Oferta